Petræus, Peter Martin

Varenummer: 9992.1 Kategorier: , , , Tags: ,

Beskrivelse

Peter Martin Petræus født 1838, distriktslæge i Ribe. Ved hans død bliver hans store samling af effekter med tilknytning til Napoleon solgt. I tillægget til Illustreret familie Journal 6. maj 1900 står der følgende ;

Danske Napoleonsdyrkere. Den store Napoleon har sine tilbedere i alle lande, også herhjemme i det lille Danmark. Offentligheden ved dog måske ikke at to af de i deres art bedste Napoleonssamlinger, der overhovedet findes, ere på danske hænder. Den største af disse, som for øvrigt i disse dage er bortsolgt ved auktion og splittet for alle vinde, tilhørte afdøde distriktslæge Petræus i Ribe, hvis arvinger forud for auktionen udstillede den i København.

Denne betydelige samling omfattede ikke mindre end 125 afstøbninger efter medaljer, 2 marmorbuster, 38 bronzer, 500 bind Napoleonslitteratur, ca. 300 kobberstik, litografier mm. samt en mængde Napoleons relikvier , hvoriblandt en sådan sjældenhed som en ægte lok af Napoleons hår, for hvilken Petræus i sin tid havde betalt 400 kr.

 

 

Translate »