april 18

11431 Matrosens glasnegativer

Dette album indeholder skanninger af cirka 135 gamle glasnegativer fra cirka 1920. Motiverne er fra helt almindelige menneskers hverdag. Flere af pladerne er gulnede eller rystede, sikkert fordi de er taget med et lille amatørkamera. – For mig er sådanne billeder lige så vigtige som mere professionelle billeder.

Tryk på et billede, så åbnes galleriet i fuld størrelse. Du kan få billedteksten frem og væk igen ved at trykke på det enkelte billede.

Albummet har tilhørt en familie i København hvor faderen var matros eller lignende på passagerbåden Ficaria – Der er flere billeder fra denne båd.

 

 

Desuden er der billeder fra “Ørnen, Heimdal og Frem ” som var post- og passagerbåde og sejlede mellem København og Rønne.

Familien har boet i København, men jeg kan ikke tyde hvor. På enkelte billeder ses Vor Frelser kirke i baggrunden, på andre er der en vold (beskyttelsesrum ?) med et trådhegn der omkranser det. 

Familien har haft forbindelse til beboere af villa Søborg. Der er nogle fine billeder herfra – Samme sted er der billeder fra familiens lejlighed.

 

 


Tags

Ficaria, københavn, Ørnen


Dette vil måske også interessere dig ...

4571 Grevinge

4571 Grevinge

Dansk Reproduktionsanstalt

Dansk Reproduktionsanstalt
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}