Matrosens glasnegativer

Dette album indeholder scanninger af cirka 135 gamle glasnegativer fra cirka 1920. Motiverne er fra helt almindelige menneskers hverdag. Flere af pladerne er gulnede og rystede, sikkert fordi de er taget med et lille amatørkamera- For mig er sådanne billeder lige så vigtige som de mere professionelle billeder.

Familien har boet på Christianshavn eller Amager. Det har ikke været til at finde frem til en adresse, men familien består vist af Dagmar og Niels Regnersen og deres barn/børn. Mindst en af ægtefællerne stammer fra Bornholm, men mere om det senere.

Den Bornholmske forbindelse.

Der er flere familiebilleder fra Bornholm, og især fra ejendommen "Søborg", Hjortevej 13, Østerlars. Dagmar eller Niels Regnersen (Matrosen) var vist født på Bornholm. Er der nogen der kan løse "gåden" ?

Bornholmerbådene.

Der er flere næsten ens billeder af Bornholmerbådene "Ørnen" og  "Heimdal" i København. Det vides ikke om "Matrosen" har arbejdet som sømand på båden/bådene.

DFDS Passagerbåden "Ficaria"

Bygget 1896 i Skotland, sejlede på forskellige europæiske destinationer. Ophugget 1934.

Læs mere om bådens historie HER.


Andre skibe, kendte og ukendte.

Der er en del flere billeder fra andre skibe, nogle er kendte andre er ukendte. Sig gerne til hvis du kan identificere nogle af dem.


Private billeder.

Her kan du se familiens private billeder. Da motiverne er scannet fra glasplader, så er der ingen "naturlig" rækkefølge på billederne som hvis de havde siddet i et album. Hvis du kan se sammenhænge mellem billederne eller identificere steder eller personer, så skriv til mig på sidens kontaktfunktion.


Tags

Ficaria, københavn, Ørnen


Dette vil måske også interessere dig ...

Grosserer Jensens Italienstur

Grosserer Jensens Italienstur

Bøytler

Bøytler
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}