januar 14

2300 Amager

0  comments

København S Amager

S. Johannessons fabrikker, Holmbladsgade 63-65.

Her kan du se billeder af bygningerne ved S. Johannessons fabrik i Holmbladsgade. Virksomheden blev grundlagt af Sigurdur Johannesson, f. 1841 i Island. Han boede privat i ejendommen Højbro plads 13. Han har en bil med nummer K 4186 indregistreret i 1919, men han dør så kort efter. Hans kone står som enke i folketællingen 1925. Firmaet blev videreført af sønnen Jon Johannesson f. 1874.

Fabrikken producerede "fedevarer" som "Siggi" som var "ekstrafin kogt skinke uden ben". Billederne er fra april 1927 og viser bygningerne som de så ud helt frem til 1950 erne. Bygningerne i Vermlandsgade ses i baggrunden på Bo Løvgrens fine oversigtstegning. Det må være Jon Johannesson der viser de besøgende rundt på virksomheden. Fiat 501 med K161 tilhørte i 1924 en grosserer-kollega Aug. Olsen.

Villa Sans Souci, Chr. II s Alle 23

Hermann Ebert var grosserer på Amager, og han udstykkede et stort nedlagt landbrug til det der kom til at hedde Eberts villaby. Datteren til Hermann og Uguina Ebert, datteren Erna Ebert blev gift med Wilhelm Schmuhl. De fleste billeder har tilhørt Erna og Wilhelms datter, Clara Schmuhl og hendes mand, tandlæge Torben Petri. Se flere billeder.

Kastrupvej, Sundholmvej, Amager Boulevard, m.fl.

Kløvermarken

Langebro

Middelgrundsvej

Badeanstalten Helgoland

Seruminstituttet, Artillerivej.

Johannes Steinhauer var ansat i et VVS-firma i København og udførte rørarbejde på Seruminstituttet.


Tags

amager


Dette vil måske også interessere dig ...

4571 Grevinge

4571 Grevinge

Dansk Reproduktionsanstalt

Dansk Reproduktionsanstalt
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}