Denne samling glasnegativer indkøbte jeg i april 2021. De oprindelige ejere af billederne kendes ikke præcis på nuværende tidspunkt, men der står Teilmann på nogle negativkuverter fra en fotohandler på Vesterbrogade i København/ Frederiksberg. Der er et par billeder fra telegrafstation København mellem negativerne, så det er nok  telegrafbestyrer/ postmester Johan Kristian Teilmann f. 1876.  J.K. Teilmann var nevø til grosserer og mæcen Johan Christian Teilmann f. 1845.

Hjælp søges til at finde forbindelsen til motiverne fra Skolebakken/ Sletten i Humlebæk. Sommerhuset villa Bakkebo, Skolebakken 10 blev opført 1909 til Rodemester Baggesen, København. I 1917 ejes ejendommen af grosserer G. Blom, som også står for en større ombygning af ejendommen.

Så spørgsmålet er nu hvilken forbindelse Teilmannfamilien havde til Humlebæk. Der er en del billeder der formodentlig stammer fra “Bondens mark” i Humlebæk, dvs. de gårde der lå bagved Skolebakken.

Der er desværre mange uskarpe, fejlbelyste billeder imellem, og opbevaringen gennem tiden har heller ikke været den bedste. Men jeg synes at motiverne har nogle kvaliteter der fortjener at komme frem i lyset alligevel. Billederne ses bedst på en stor computerskærm og med GOD tid.