april 9

Professor Georg Borchs familealbum

Her finder du billeder og dokumenter fra familierne Borch, Albeck, Quist, Ringheim, Lytzen, Zøylner, Lund, van Wylich, Honnes, Schmidt, m.fl.

Det er først og fremmest kirurgiprofessoren Georg Ferdinand Borch, f. 1835, med alle hans eksamensbeviser, attester og fine billeder.

Hans fader Ferdinand Felix Borch, f. 1805 var skomagermester for Bertel Thorvaldsen, og officer. Han var gift med Sophie Quist, datter af Peter Martin Quist som var oberst og chef for Københavns brandvæsen. Der er fine dokumenter i form af sange ved hans svendestykke, sange til brylluppet på Skyttehaven, og fine billeder tilligemed. Læs mere om Peter Martin Quist her :

Professor Borch var gift med Emilie Albeck f. 1839. Der er flere billeder fra familien Albeck, bl.a krigskommissær Carl Emil Albeck og Jacob Albeck.

Familien Ringheim er repræsenteret ved David Gotschalk Ringheim stabsdyrlæge f. 1787 og hans barnebarn Ranghild der blev svigerdatter til professor Borch. Der er et originalt begravelsesbrev fra 1860 som giver et fint billede af tidens skikke.

Et originalt skilsmissedokument fra 1836 på skilsmissen mellem skomager Johannes Conradt Schmidt og hustru Dorothea er der også. Det tog hele otte år at få bevilget skilsmisse !

Tryk på et billede, så åbnes galleriet i fuld størrelse. Du kan få billedteksten frem og væk igen ved at trykke på det enkelte billede.

 


Tags

albeck, borch, honnens, lund, lytzen, ringheim, van Wylich


Dette vil måske også interessere dig ...

4571 Grevinge

4571 Grevinge

Dansk Reproduktionsanstalt

Dansk Reproduktionsanstalt
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}